Clean Zone
0878 76 26 28
Пон.- Съб. 09.00ч.-20:00ч.

Какво представлява Wet Cleaning почистването

какво е Wet Cleaning

Wet Cleaning (който термин все още няма аналог на български) се отнася до методи за професионално почистване, които, за разлика от традиционното химическо чистене, избягват използването на химически разтворители, най-често срещаният от които е перхлор.  Различни групи, защитници на природата и екологията посочват, че подобни алтернативни методи за почистване са по-добри за околната среда от перхлора,  а привържениците на този вид почистване твърдят, че тези методи могат да се използват без да се стига до свиване или по някакъв начин увреждане на дрехи, които обикновено изискват химическо чистене. 

Не самото използване на вода обаче, прави Wet Cleaning по-безопасен метод за почистване на дрехи. Компютърно контролираните машини, специалните сушилни, безопасните  препарати и нетоксични препарати за отстраняване на петна са това, което превръща този вид почистване в екологично чист метод. 

Специалните машини имат контролери, които им позволяват безопасно и ефективно да почистват голямо разнообразие от дрехи във вода. 

Детергентите и препаратите за отстраняване на петна са направени от по-безопасни за работниците и околната среда съставки, но въпреки това са и ефективни за отстраняване на петна и миризми, толкова колкото и стандартните разтворители за химическо чистене. Или, оборудването, използваните  препарати и уменията на специалистите допринасят за успешното почистване по този метод.

Според Агенцията за защита на околната среда (EPA) Wet cleaning е най-щадящият към околната среда професионален метод за почистване на дрехи. Не се използват опасни химикали, не се генерират опасни отпадъци, нито пък процесът създава замърсяване на въздуха, а отделно и намалява замърсяването на водата и почвата. Специализираните перилни препарати използвани в този метод на почистване са по-меки от продуктите за домашно ползване. Статистическите данни сочат, че в САЩ, близо 75% от ежедневните и спортните дрехи се почистват чрез Wet Cleaning

Автор: Clean Zone
crossmenuchevron-down Пон.-Съб. 09.00ч.-20:00ч.